Ο Χαρούλης και η μαμά του!

πίσω στην ιστοσελίδα
αναζήτηση

Γνωρίστε τον Χαρούλη!

Γεια και χαρά σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους γονείς! Γεια και στους γονείς που νιώθουν παιδιά! Γεια και σε όσους νιώθουν απλά παιδιά στην καρδιά!

Το όνομά μου είναι Χαρούλης καθώς λένε πως φέρνω χαρά στα παιδιά! Είμαι ένα πραγματικό κουκλάκι και η μαμά μου η Παρασκευή, Friday, Vendredi… τη λες και Εύη με παίρνει μαζί της σε πολλές δραστηριότητες για παιδιά κατά καιρούς! Πρώτη φορά με έφερε η κ. Ολυμπία στο μάθημα της παιδικής yoga πριν κάποια χρόνια. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του Panda for kids και από εκεί και πέρα “άνοιξε” το σώμα, η καρδιά και το πνεύμα της Εύης σε καινούργια μονοπάτια. Ίσως, ίσως λέω να επηρεάστηκε από την ταινία της Amelie στην οποία ένας νάνος φωτογραφιζόταν σε όλα τα μέρη της γης! Έτσι άρχισε να με φωτογραφίζει στις παιδικές δραστηριότητες αλλά και σε διάφορα μέρη…

Η φιλοσοφία μας είναι ν ’ακολουθούμε την καρδιά μας σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας. Κάτι παραπάνω θα ξέρει το “παιδί” που βρίσκεται μέσα μας. Ουπς! Εδώ φαίνεται ότι αγαπάμε και το Μικρό Πρίγκιπα! Έχουμε ασχοληθεί με το δημιουργικό παιχνίδι στα Αγγλικά, τα εικαστικά, τη yoga για παιδιά όπως προαναφέραμε καθώς  και με το κουκλοθέατρο και το τραγούδι! Κι εκεί που νομίσαμε πως όλα είναι διαφορετικά μεταξύ τους καταλάβαμε ότι όλα έχουν κάτι κοινό. Αγαπάμε να αισθανόμαστε όμορφα και επιθυμούμε να εμπνεύσουμε τους άλλους και κυρίως τα παιδιά να αισθάνονται ωραία, ν’ απολαμβάνουν τη ζωή και το παιχνίδι καθώς και να ονειρεύονται!

Γι’ αυτό και εδώ και κάποιο καιρό ασχολούμαστε με το Life Coaching και προσφέρουμε υπηρεσίες life coaching για παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Είναι υπέροχο βλέπετε τα παιδιά και οι έφηβοι ν’ ανακαλύπτουν τις αξίες τους, ν’ ακολουθούν την καρδιά τους, ν’ αξιοποιούν το δυναμικό τους και να σκαρφίζονται τρόπους για το πώς να πραγματοποιούν τα Όνειρά τους! Το σύνθημά μας είναι: Ευτυχισμένα παιδιά που οδηγούν σε ευτυχισμένους ενήλικες! Είμαστε δίπλα σας για να μοιραστούμε ιδέες πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων!

Ας μείνουμε παρέα!

Γνωρίστε τη μαμά του!

Ονομάζομαι Εύη Γιαννακοπούλου. Στο νηπιαγωγείο μου άρεσε ν’ακούω παραμύθια, ν’ανακατεύω χρώματα και να παίζω. Στο δημοτικό έπαιζα κρυφτό, έκανα ποδήλατο, σκαρφάλωνα στα δέντρα και πλατσούριζα τα καλοκαίρια στο νερό!

Στη διάρκεια των σπουδών μου (Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης) κέρδισαν την καρδιά μου τα μαθήματα Eπιστημονικής φαντασίας, Θεάτρου και Κινηματογράφου καθώς και η μουσική. Ταυτόχρονα συμμετείχα σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της πόλης, ταξίδεψα στο εξωτερικό και βρήκα ενδιαφέρον το να ανακαλύπτω καινούργιες δραστηριότητες. Πήγα κατασκήνωση, διάβασα βιβλία και παρακολούθησα σεμινάρια για την ψυχολογία και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω του παιχνιδιού και άλλων καινοτόμων ιδεών όπως είναι η παιδική yoga.

Εργάστηκα στην παράδοση μαθημάτων της αγγλικής γλώσσας καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον τομέα των εικαστικών και της yoga για παιδιά. Η αγάπη μου για τους μικρούς μας ήρωες και η παιδική μου περιέργεια με ωθούν στην αναζήτηση νέων τρόπων οι οποίοι θα τους εμπνέουν να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους σ’ ένα περιβάλλον αγάπης, δημιουργικότητας και ενθάρρυνσης. Ένας από αυτούς τους τρόπους που αγάπησα είναι το Life Coaching για παιδιά και για εφήβους στο οποίο αφιέρωσα και την Πτυχιακή μου εργασία. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο τα παιδιά και οι έφηβοι διευκολύνονται να ανακαλύψουν τις αξίες τους, να αναπτύξουν τις ψυχικές και νοητικές τους δυνάμεις, να θέσουν και να εκπληρώσουν στόχους, να ζήσουν τη Ζωή σύμφωνα με τα δικά τους ιδανικά, ενδιαφέροντα και όνειρα!

‘Ευτυχισμένα παιδιά – ευτυχισμένοι ενήλικες’.